T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KUMLUCA - Mavikent Çanakçı 75.Yıl İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Tarihsel Gelişim 

1975-1976 öğretim yılında iki derslikli olarak yöre halkı tarafından yaptırılmıştır. İki yıl bu binada eğitim-öğretim yapıldıktan sonra devlet tarafından yaptırılan tek katlı üç derslik ile bir müdür odası ile eğitim öğretim bu binada sürdürülmeye başlanmıştır.Eski bina öğretmen lojmanına dönüştürülmüştür.

Daha sonraki yıllarda bu bina da yetersiz kalınca 1985 yılında aynı binanın üstüne ikinci kat  yapılmıştır.Böylece okul iki katlı bina haline dönüştürülmüştür. 

              1990 yılında okulun kuzeyine vatandaş devlet işbirliğiyle iki katta iki derslik daha ilave edilmiştir.Böylece okul binası sekiz derslik ,bir  öğretmenler odası ,bir müdür odası olarak hizmete devam etmiştir.

Öğrenci sayısının artmaya devam etmesiyle ihtiyaç olunca eski okul binası tekrar 1993-1994 öğretim yılında dersliğe dönüştürülerek iki derslik daha okul bünyesine eklenmiştir.Bu derslikler yeterli olmayınca aynı yıl ekim ayı içinde okul sahnesinin arkasına Okul koruma derneği tarafından bir derslik yaptırılarak,burası öğretmenler odası haline getirilmiştir.Eski öğretmenler odası da anasınıfı şeklinde oluşturulmuştur. Böylece okulumuzun derslik sayısı 11'e çıkarılmıştır.Okulumuzda 8 derslik,1 öğretmenler odası,1 müdür odası, mevcuttur.Ayrıca 1991 yılında Okul Koruma Derneği tarafından okul binasına  bitişik kuzey tarafına bir odun deposu yapılarak hizmete girmiştir. 1997/1998 öğretim yılında okul sahnesi öğrenci sayılarının artması üzerine okul koruma derneği tararafından dersliğe dönüştürülmüştür. 2010 yılında öğretmenler odası ,sahne ,tuvaletlerin bulunduğu hizmetli nin  kaldığı ve misyonunu tamamlamış atıl durumda olan bölümler yıkılmıştır.

2012 yılında okul  bahçesinde bulunan, Öğretmen lojmanı  ve tek katlı anasınıfı olarak kullanılan bina yıkılmış ve yerine 6 derslikli yeni bina yapılmıştır. Başlangıçta ilkokul ve ortaokul olarak iki farklı binada hizmet verilirken 2016/2017 eğitim ve öğretim yılında okulun imam Hatip Ortaokuluna dönüşümü başlamış ve 2019/2020 eğitim öğretim yılından itibaren dönüşüm tamamlanarak İmam Hatip Ortaokulu, müdürlüğümüz bünyesinden ayrılmıştır. Halen 5 derslikle Ana sınıfı ve ilkokul olarak eğitim öğretime devam ediyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2013 - Güncelleme: 18.11.2019 15:28 - Görüntülenme: 974
  Beğen | 1  kişi beğendi